Gdm

Ade x mommy yg sangkut gdm? Ade x cara untuk kurangkan gdm......

21 Balas

Control your food intake. No joke. Each and every time momi nak makan kek cekelat, ingatla wajah baby tersayang anda. Jangan amek ringan. Jangan bersikap xpela sikit je. Or teringin sgt la...nk makan jugak. Now, you have a baby in your womb. Priorities him. Itu jela.

Mkn ikut plan mknn seimbang.. Nasi suku pinggan, lauk suku pinggan, sayur separuh pinggan.. Nak mkn buah pun mkn dlm 1/2 slice shaja.. Jgn dlu mkn atau minuman manis.. Risau dlm kandungan x aktif mnyebabkan keguguran.. Ini yg dr baru share dgn sy waktu ke kk

saya setiap kali makan minum air limau nipis...letak gula sikit je..tp kalau boleh tanpa gula lg oke..range bacaan bsp saya dua jam lepas makan 4.4-4.9...alhamdulillah..

Elakkan tau kurangkan makanan/minuman manis,nasi.Banyakkan minum air.Minum air perahan lemon dgn campuran segelas air 30minit slepas makan malam/tidur.

bsp sy semua tggi...dah tak minum manis,mkn pun dah kurang..tp bsp tetap tggi jg.mcm mn nk buat...skrh dah insulin 4 kali sehari

2y ago

puan, sekarang macam mana ya? puan dah selamat bersalin kan? puan & baby ok?

Waktu pagi minum air lemon suam kosong sis. Kurangkan manis pada waktu malam.

lps mkn buat air lemom suam buh skit gula atau madu ..alhamdulilah bsp sy ok

Kawal pemakanan, krgkn makan nasi, bnde manis, banyakkan minum air masak

Sama sy..sngkut jgk gdm lps mnum air gula..kena amik bsp..mcm mn nk control yerk..

Kawal pemakanan, minum air rebusan daun pandan setiap hari.