Lendir coklat

Salam semua. Ada tak yg pernah keluar lendir coklat tapi baby dalam kandungan okay je? Saya baru 5w6d ada keluar lendir coklat. Tadi dah pergi kk n doc kata so far takde apa2 masalah. Doc suruh tggu lagi 2 minggu utk scan sekali lagi. Dan doc pun tak ada bagi apa2 ubat. Risau sangat hati ni. Hampir 2 tahun menunggu. Mohon doakan semoga baby saya sihat sehingga bersalin

15 Balas

saya pun same dri first tahu pregnant 25/7 asyik spotting coklat n darah tp spotting darah blh kata smggu skali akn keluar n stiap kali keluar darah sy akn ke klinik untuk scan , last 19/8 sy prgi klinikscan alhamdullilah baby okay tp klinkk refer ke hospital untuk tahu punya spotting tu , bila ke hospital scan perut n scan dari bawah alhamdullilah bby okay n heartbeart pun okay xde masalah , so doc ckp normal spotting coklat n darah tu sb darah kuar tak byk spotting je ,, ni jumaat ni nk prgi scan lagi nk thu sb still spotting coklat .. btw kandungan sy bru 8weeks

2y ago

Spotting sis texture dia berketul ata cair saje? Saya cair je tak berketul. Ni pun kdg2 je keluar. Saya perlu ke klinik semula ke?

selalu klu awl ni mmg cmtu doc akan kata normal and kena repeat scan lg 2 minggu.. awk jaga diri la jgn buat kje sgt.. sy pn spotting coklat jgk nk dkt 4minggu da kot.. doc ade bg ubat kuat rahim la sbb dulu sy pernah miscarriage.. ni nti nk scan lg. harap xde ape.. doakan sy .. awk pn sy doakan semuanya baik2 saja..

2y ago

Semoga kandungan kita baik2 je. Aamiinn !!

Saya 6 week ada keluar lendir coklat merah. Doc kata spotting. Tak diberi ubat kuat rahim sebab kecil dan kandungan masih awal. Week 10 keluar lagi lendir merah. Terus ke hospital. Doc kata threatened miscarriage. Doc bagi ubat kuat rahim sampai 16 weeks. Saya ada jgk cyst dlm 3cm mcm tu.

sye pernah keluar lendir coklat masa 13weeks kot kalau tak silap. ingatkan bleeding, pegi scan, baby alhamdulillah baik2 je. doc cakap kalau 'darah' tu coklat, tu just discharged biasa. kalau darah merah terang, yg tu baru bleeding. kena banyak rehat sis awal2 ni 🫶🏻

2y ago

Hi sis. Sis kerja atau suri rumah? Saya bekerja. Doc ada bg mc 3 hari sahaja. Sepanjang 3 hari duduk rumah tak ada keluar spotting. Tp td nak pergi kerja ttiba keluar spotting pulak. Boleh ke kalau saya teruskan kerja je? So far just keluar lendir coklat je dan takde rasa sakit perut.

Sy pernah juga di awal pregnancy. Pegi klinik doc scan, ckp xde apa2 masalah. Cuma awal2 tu pembentukan, so ade kluar brown spotting. Tp sekali je la kluar time tu. Lps tu xde lagi. So awal2 sy tak buat keje berat2. Just bykkan rehat

Jgn risau2 & stress ye sis..jgn buat kerja berat2,bykkn berehat sebaiknya..keluar lendir coklat biasa berlaku pd ibu2 mgandung..cuma yg sy tahu kalau keluar lendir darah pekat yg risiko..semoga sis dan baby baik2 sahaja..

2y ago

Aamiinn. Terima kasih sis 😊

biase klau awal2 camni sma ade kencing kotor atau pun cyst ..x pastilah jugak..sy pun camtu awal2 prgnt..tp stiap org lain2..mungkin jgk sbb bby baru nk mnempelkn..

2y ago

ouhh yeke..x pastilh ..sy skli scan tu trus nmpk dh cyst..tp Dr ckp x de yg di risaukn..sbb cyst sy wktu tu kecik lg..Dr ckp biase klau check2, trus dh 4cm mmg dpe akn pntau lh dn akn ade rwtn slnjutnya..tp Dr ckp biasenya kes cyst ni dia sllunya akn kecut sndiri..sbb bby nk mmbesarkn..x de lh lama..tp ade stgh aktiviti tu byk pkai tnge perut..akn ade lh kluar mcm drh coklet tu..tp Dr ckp x de ppe ..drh klua sbb kncg kotor @ sbb bby nk mnempl..tp alhmdulillh skng sy dah 34w dah..

masa 9 weeks saya kerap keluar lendir coklat..refer kt doctor dia ckp ok je melain kan keluar darah mengalir yg tu tak normal kne pergi hospital cepat2

sy keluar darah coklat n merah .. tapi sikit je.doc kata pangkal rahim luka .. Alhamdulillah baby okay skrg dh 38w ...tunggu hari nak bersalin je

sama mcm sy..nampak kantung jek..kena tunggu lagi 2 minggu..sy dah ttc 5 thun..semoga 2 minggu ni ada keajaiban..sy doakan awk

2y ago

Sama nampak kantung je. Semoga baik2 je. Aamiinnn