Rasa simptom apa je

Salam. Sekarang yang 5w++ korang rasa simptom apa je? Ce share sikit hehehehe semoga dipermudahkan semua…. #firstmom #bantusharing #tolongbagijawapan

19 Balas

1st hamil, rasa mual2 tengok nasi..makan nasi pun rasa x lalu..bau lagi lah, bau telur, bau ayam, bau yang kuat2 memang rasa nak muntah je. bila dah sebulan hamil, rasa okay, boleh makan apa saja.. xdak alahan, coklat ke, aiskrim ke , cheese ke, kek, benda2 manis memang suka makan .. bulan ramadhan pun kuat lagi puasa ..masa tu 4 bulan.. alhamdulillah Allah kasi kuat berpuasa. 2nd hamil, mula2 takdak alahan. bila masuk sebulan hamil, bau lauk2, ayam, ikan, seadood, telur xleh bau langsung, nanti nak muntah..makan nasi x lalu..bau apatah lagi..seksa sangat sampai 2 bulan x lalu makan lauk pauk..mual je rasa..benda2 masam je nak makan..minum air pun kena ada rasa masam2 sikit. time ramadhan, tahan 3 hari je puasa, masa tu baru 2 bulan hamil... selebihnya xleh puasa..x larat..jadi nak pitam rasa..

pengalaman sy utk 1st pregnancy - xde apa2 simptom. alhamdulillah sepanjang pregnancy xde alahan. xde mengidam yg pelik2. aktif mcm biasa. makan macam biasa. berkerja sampai hari baby pop up 2nd pregnancy (34w++) - xde pape simptom juga. alhamdulillah sampai skrg xde alahan. xde mengidam pelik2. aktif mcm biasa. makan mcm biasa. dn masih berkerja. due jan 23

1y ago

Boleh saya tahu,memang sis dari awal tahu preg tak ada any simptom pregnant ye? Mcm morning sickness tu semua? Sbb sekarang memang saya tak ada tu semua,cuma breast je rasa tegang. Tapi bau and mual takde. Normal ke?

Masa saya 5w, saya tak sedar lagi yang saya dah pregnant, tapi bila fikir balik symptom yang alami masa tu cuma mood swing je. Mood swing level memang apa je husband cakap akan terasa. Bila next week nya buat upt test, perut cramp gila gila for few days. Rasanya maybe sebab rahim mengembang or masa tu implantation embryo

Saya masih di fasa 1st trimester buat masa ni saya tak ada alahan/mual. Cuma kadang kadang perut kram, breast pun rasa sakit mcm mebengkak je😂 and cepat rasa mengantuk🤣 bila dah tengok upt double line makin mengada lah jawabnya nak makan 🤣

1y ago

sama ler dngn sya 1st trimester ,mengantuk tak bole bawa bincang hahaha

Rasa nak pitam masa 5w bila nak bangun. mual nak muntah je. Air liur sentiasa penuh. 8w bleeding ketul2. scan baby ok alhamdulillah. next cek up 10w. lepastu kalau takde masalah baru nak buka buku pink. Aamin moga dipermudahkan.

1y ago

2 hari, hari pertama tu bnyak, hhari kedua dah kurang. sy cek doc masa bnyk hr pertama tu. doc bagi ubat kuatkan rahim.

Ikutkan sya pun 5w . Tp hari ni ada darah keluar. Banyak pulak tuh smpai kena pakai pad. Mcm period pun ada . Skrg tgh tunggu keputusan blood test. Semoga keputusannya sya pregnant 😭

Masa sy 5w sy cepat mengah bila berjalan. Berjalan sikit rasa penat. Pinggang sy lenguh sangat2 bila berjalan sampai menangis jugak la sy waktu tu. Masuk je 10w simptom hilang 😅

1st, 3rd, 5th - xde sintom 2nd - 3w dh alahan, xde selere mkn lesu https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group pregnant 2023, selamat datanggg ❤️

pengalaman sy, breast sakit dan selera mkn meningkat. masuk 6w ke atas start dh loya muntah yg teruk tu

Saya 1st baby 7weeks, makan apa pun tak boleh dan selalu mual. Jadi makan ringan2 je buat masa skrg.