Rasa simptom apa je

Salam. Sekarang yang 5w++ korang rasa simptom apa je? Ce share sikit hehehehe semoga dipermudahkan semua…. #firstmom #bantusharing #tolongbagijawapan

19 Balas

1st hamil, rasa mual2 tengok nasi..makan nasi pun rasa x lalu..bau lagi lah, bau telur, bau ayam, bau yang kuat2 memang rasa nak muntah je. bila dah sebulan hamil, rasa okay, boleh makan apa saja.. xdak alahan, coklat ke, aiskrim ke , cheese ke, kek, benda2 manis memang suka makan .. bulan ramadhan pun kuat lagi puasa ..masa tu 4 bulan.. alhamdulillah Allah kasi kuat berpuasa. 2nd hamil, mula2 takdak alahan. bila masuk sebulan hamil, bau lauk2, ayam, ikan, seadood, telur xleh bau langsung, nanti nak muntah..makan nasi x lalu..bau apatah lagi..seksa sangat sampai 2 bulan x lalu makan lauk pauk..mual je rasa..benda2 masam je nak makan..minum air pun kena ada rasa masam2 sikit. time ramadhan, tahan 3 hari je puasa, masa tu baru 2 bulan hamil... selebihnya xleh puasa..x larat..jadi nak pitam rasa..