Bersama suami

Hi..nk tnye jika bersama suami pada usia kandungan 6w, suami nk pancut dalam boleh ke? Maaf ye soalan agak sensitif tp sy ingin tahu sbb nk berhati hati. #firstbaby

13 Balas

dari tahu preggy (5weeks) sampai sekarang (4months), tak pernah miss lagi bersama husband. we just cant keep our hands to ourselves. 😂 memang selalu lepas dalam and setakat ni baby okay. cuma please beware with positions, ada position yang tak sesuai dengan orang mengandung. elakkan position yang baring terlentang, and make sure ingatkan husband jangan kasar2. kalau ada bleeding, do stop and consult dengan doktor. and lagi satu, make sure hygiene husband and wife tiptop. takut jadi jangkitan ke apa. 😊

Just so you know, it’s safe to have sex during any stage in pregnancy. Cuma kena hati2 dgn position, sbb ada some tak sesuai kalau mengandung. Or Kalau nak safe better awal2 terus tanya doktor. And jgn Malu nak tanya doktor, it’s for the safety of your pregnancy jgk. In case ada bleeding afterward, jgn laju tanya org “is it normal?”, tapi gi la refer doktor cek terus ye. Badan org lain2 pregnancy pun lain2, so normal utk org tak semestinya normal utk you

Bergantung pada ketahanan masing2,seeloknya tunggu smpai 12 weeks,tp klu nk buat,buat pelan2 ja la,sbb sy pernah alami pendarahan masa masa awal bersama,pastu doc ckp tngguhkan smpai baby betul2 kuat…

xd msalah . 4kali sy memgndh xmnjejas kn ap2 . cuma nasihat kn cik suami xnk brsama jgn ganas2 . tkut nt pndarahan kt pangkal rahim .

suami sy tkot. skrg dh 23w xbuat ape2 pon lg. die kate nti kepala anak senget. adoii. lawak btl. ttc 4y 1st bby

2y ago

Somi sy plak risau sbb dlu first pregnancy kami ada bersama.. Ada spotting.. Tpi sbb xda rezeki sy miscarriage... Tpi bukan sbb bersama la... Sb sy ada diebetes.... Now pregnant no. 2 somi takut....

Boleh je kalau takde masalah apa2. Tapi doktor selalu tak galakkan sbb masih awal lagi. Kalau nak try boleh, jangan ganas2.

ade org² yg bpengalamn pesan kat sy.. awal2 hamil jgn bersama.. misi pun pernah pesan juga.. ape²pun take care sis

Boleh je bersama mcm biasa xde msalah melainkan ibu ada msalah kesihatan.

better hold dlu. sy biasa tggu lepas 3 bulan dlu

3y ago

saya pun setuju

boleh.. cuma jgn sampai ada pendarahan..