Hormon prolaktin (hormon susu) tinggi sebelum hamil lagi

Salam. Saya skrg pregnant 12week. Tapi 3-4hari ni saya dah ada ketulan pada breast kanan, bengkak dan berdenyut sakit. Buat masani tiada susu @ apa² keluar. Ada sesiapa pernah kena seawal kehamilan macamni?

1 Balas

I dah ada breastmilk since 5 months pregnant and memang bila tidur tertindih baju basah dengan susu. Tapi seingat I, tak rasa sakit. Sis boleh inform pada nurse kk atau doctor. Tak silap saya memang nurse akan check payudara kita masa kita checkup heartbeat baby sekali.