Puasa pada 24week

salam.. saya preg 24week.. kalau ikutkn xperlu kira kick baby lagi. tapi bby dh gerak.. isunya hari ni hari ke 7 puasa, dari malam hari ke 6 tu baby xgerak, pagi ni hari ke 7 baby gerak slow sgt. ( sebelum ni akan ada tendangan kuat).. saya ttp puasa. saya xsakit kepala atau mual.. tp saya risau juga kalau ada kesan kat bby. apa pandangan mommy? note: masa anak pertama saya puasa, tiada masalah spt ini. dan sy tiada msalh kesihatan wktu hamil. tq ..

1 Balas

kalau dah boleh rasa gerakan baby dan tiba2 baby tak gerak, baik jangan paksa diri..takut badan kita tahan, tapi baby yg tak tahan..

2y ago

tq sis.. saya dh berbuka tadi.. skrg baby aktif je.. lega rasanya dpt kick dri bby.. 🥰