Baby kurang gerak

Hai mommies... Nam tnya... Time bulan puasa, klu ibu berpuasa baby mmg kurang gerak ke? Sya risau sbb ni 1st time... Smlm sya berpuasa, time sahur baby aktif. Sepanjang puasa makin slow. Mkin sikit tendangnya... Tendang pun tak kuat... Hri ke2 sya dah tak puasa... Sbb tendangan baby sekali je sejak subuh tdi... Mmg normal ke mcm ni klu ibu puasa? #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

Smlm sy mcmtu juga. Start slow dlm pkul 3 mcmtu. Try kejut dlu, respon quite slow, so sy bbuka. Hari ni sy dh mula mual xselesa. Bby masih kick setakat pagi ni, jd sy pantau dlu.

2y ago

smlm tu dia gerak2 tpi rsa hujung2 je.. dlm 10 tu ada.. tpi tu laa.. risau sya sbb sebelum ni aktif.. tiba2 smlm lain pulak coraknya...

mmg cmtu...kalau mcmtu berbuka lebih elok

2y ago

baik2.. terima kasih yaa.. risauu 😭😭