bby gerak non stop

salam saya nk tnya bila saya puasa hari ni ..bby saya gerak aktif non stop ..hari2 sblum ni saya puasa ok je..risau pulak takut bby lapar dlm perut kn🥺🥺..agak2 bahaya tak untuk baby klu mcm ni?patot ke saya x perlu puasa?#ingintahu #firstbaby #bantusharing

5 Balas

Kalau anak terlebih aktif dari rutin biasa, boleh jd sesuatu yg x normal. Boleh jd tanda anak x selesa atau jd sesuatu. Kita x tau apa jd kat dlm rahim tu. Sbb tu Kena pantau gerakan anak. Kalau rasa x kena, x perlu teruskan puasa. Jgn mudaratkan diri dan baby. Lebih baik beringat2.

sama..sy pun dh try puasa hr p1 bila lapar mcm breakdance dh bby dlm active sgt dr biasa tghri trus bbuka smpai skrg xbrni nk bpuasa xpa.. nnt puasa boleh ganti.. insyallah Allah lebih mgthui..

Baby sy pula bila x makan dy xgerak.. nk kira kick pon xdpt.. lepas berbuka tgh mkn terus dy tendang active.. lapaw ek kt dlm perut 🤣 baby nk mkn puas2, nnt klua dpt minum susu je 😅

Semalam saya pun mcm tu. Saya rasa okay je tak lapar tapi taktau anak rupanya lapar. Sbb kan dia terlalu aktif and saya rasa tak sedap hati saya terus buka.

ikut kata hati sis

1y ago

itulaa risau bby gerak sbb lapar je