Air Sejuk

Salam.. Saya nk tanya, boleh ke ibu mengandung keraaaaaapppp sgt minum air sejuk/ais? .. Saya dri awal tau pregnant mmg xboleh nk stop air sejuk.. ? Now kandungan 27W..

5 Balas

air sejuk ni bukan tak bagus untuk baby tapi tak bagus untuk ibu. tapi saya akui memang time pregnant jadi hantu ais. padahal elok ja dulu tak minum air ais sangat. kalau sis takdak sakit2 bila minum ais okay ja. ais ni kalau ikutkan tak bagus untuk blood flow so kadang boleh kacau hb tu ja. kalau sis tak anemic boleh ja.

Tadi baru kawan pesan jangan minum ais kerap sangat atau kalau boleh tinggalkan je ais. Katanya masa wife dia pregnant, wife dia sakit kangkang. Bila bawak pergi berurut katanya sebab bantak minum ais haha tapi ikut atas ketahanan badan seseorang kot

Air sejuk atau berais sbnrnya xdak effect pun kt bby, sbb suhu tu dah ubah ikut bdn bila telan. Cuma tkut ibu dia je yg x sihat nnti, mcm batuk ke demam ke kan. Kan ke perit nnt tahan sakit. Huhu

Sy drp awal minum ais & ari sejuk,sis.. tu je cara utk buat sy minum air kosong dgn byk.. lgpn cuaca panas, bdn sy pn pregnant nie mmg panas.. skrg dh 36w..

Sy smpai nak.. Due nie mnum air sejuk sis 16/7🤣🤣