Cas Klinik Swasta

Salam. Saya newbie. Nak tau kalau nak cek pregnant atau x, biasa cas berapa ye? Alang2 tu nak post masalah saya. Adakah hamil? Ada sesiapa pernah alami macam saya x? Akhir bulan 4 saya period 8 hari. Kemudian slps 7 hari, saya keluar darah sket. Darah tu kehitaman, 3 hari keluar time maghrib saja. Mcm spotting. Adakah itu namanya spotting? Kemudian. Yg saya risau, baru ni ada gak keluar mcm keputihan/gel (sedikit) kali ni betul warna hitam

15 Balas

Kalo company ada medical card, utk check awal² ni dpt cover, so free je. Tp kalo nxt checkup, company medical x cover dh utk pregnancy. Tp depends kalo company punya package. Kalo xde medical card, klinik biasa akan charge dlm 50-70 bergantung pda specialist klinik tu.

4y ago

Oh begitu. Baik2 terima kasih info!

Awak ni check urine je? Itu buat ka kt umah. Baru berapa henggit upt test tuh. Kalau klinik tgk kawasan and tgk how popular the clinic is. Average 50, Tapi Kalau dh amek vitamin bebagai, can be more than that

4y ago

Tq tanpa nama

Kalau kluar spoting baik terus pergi klinik sis. Kalau cas tu sya tak pasti lain klinik lain juga kot.sya awal pregnant cek swasta dalam rm90 scan n vitamin skali..

4y ago

Tp saya x pasti betul ke tu spotting.. tkot istihadhah ke apa.

Kalau saya, saya akan check dulu pakai upt sampai lah double line tu betul-betul pekat. Lepastu dalam 8weeks baru pergi klinik untuk scan.

4y ago

Baik fhm.. sebab saya risau tkot ada masalah lain. :(

Haritu saya pergi scan kt klinik swasta total rm 150. Mungkin scan saja harga dalam rm 70 kot. Saya jadi 150 sbb dpt ubt duphaston.

4y ago

Kali dh pregnant sy terus p klinik..sbb doc ade pesan srh p klinik..sbb tu doc bg ubat kuatkan rahim

Sy check untuk sah kan pregnant kene charge RM 60 Tp dia bagi result scan sekali. Tp ada juga yg charge rm 45/50 bergantung klinik sis

Wasalam , macam saya haritu pi kena rm55 . Cek air kencing , pastu positif doktor bagu acid folic 3papam dgn panadol 650 .

Knpe sis xcek dlu upt dkt rumah? Beli pregnancy test clear blue lgi tepat.. Or jnme dip n tell pon okey cpt detect.

4y ago

Klo sis pegi klinik pon sme jee dia akn suruh sis dtg blek nnti repeat upt lelagi swasta kene lg kuar kn duit.. So buat penat je ulang alik klinik. Klo beli upt sndiri berapa ringgit je trus test kt umh. Pstikan sblom cek tu kene puasa air and tahan kncing 3-4jam dlu bru test. Klo lepas bgun pepagi lg bgus sbb hormon tgh meningkat time pagi bgun tido first urin tu

sy dl kene ms nk chek pregnant rm 180.. agk mahal sikit.. boleh call dl klinik buat survey.

Klinik swasta tmpt sya, check pregnant skali scan and gmbar RM50...tmpt lain sya xtau 😅

4y ago

Terima kasih puan.