Waktu bermanja

Salam. Saya nak tanya. Saya dah berkahwin 1 bulan. Masalah saya sekarang ni. Tiap kali bersama suami. Saya akan berasa sakit bila suami masukkan ***** ke dalam vagina. Adakah itu normal utk baru baru kahwin ni? Disebabkan rasa sakit tu. saya fobia pulak bila suami nak masukkan. Teringin nak baby tapi mcm mane nak baby kalau saya takut kan. ? ada tips ape2 tak atau saya yg tak normal rasa macam tu? Sebab kawan2 yg dah kahwin rilex je tgk ?

25 Balas

Kena slow talk dgn suami. Cari sepakat mana yg suka, mana yg rasa ngeri. Suruh suami rangsangkan awak dulu. Explore semua part of the body melalui sentuhan. Dgn tgn ke, dgn mulut ke, tu awak sendiri akan tau nanti, part mana awak suka, cara mana yg awak suka, then lebihkan part tu. Sentiasa komunikasi dgn suami, baru suami tau awak suka/tak suka. So nanti awk akan rasa selesa dan automatically awk x rasa takut nak bersama suami. Kalau kering bahagian miss v, awak ikhtiar guna pelincir. Byk ada di guardian/watson. Jgn pakai produk kuat mengarut2 takde kelulusan KKM tu. Bahaya utk tubuh badan. Utk cepat dpt baby, lepas bersama jgn terus ke tandas utk cuci. Baring elok2 ,cepat2 lapik bantal bawah punggung biar tinggi sikit dalam 30 minit dan lepas tu tido lah sampai subuh baru mandi. Takde masalah pun. Selalu cari waktu2 subur baru lah cepat lekat.

9mo ago

macam sy, sy segan nk bercakap bab2 ni tapi waktu suami tgh nk bersama, sy akn tarik tgn suami kt tmpt yg sy rasa blh bt sy terangsang. mmg berjaya bt sy on lps bt gitu. sis blh cuba kalau segan nk sembang face to face. suami mesti faham punya lh.

Laksanakan projek dgn suasana yg segelap yg mngkin. Dan bahasa badan tu jgn la seolah menutup2 malu la, atau tiba2 berkata "badan sy tak cantik kan?" (wtf).....wait....hold my coffee....nk je berkata "Wahai dinda, apakah soalan yg dilemparkan itu dlm saat genting begjni? Adakah dinda baru minum ketum? Serious turn down.fed dup dlm diam dowh. Ingat first encounter je, amik kau setiap kali nk bunuh setan, setiap kali tu la soalan yg mengendurkan tu akan terkeluar, sometimes try to ignore...but sometimes its frustrated and becomw dark comedy dowh. Serious dah kawin kot embrace la each other punya body. Dah tua esok same2 gak duk kondem pot pet pot pet. Enjoy while still young and healthy ni.

5y ago

Haha brader jgn koyak. Moga bertabah. Hahaa

Normal dear... Eh ke tak normal🤣🤣 sy rasa mcm tu jgk awal2 kawen dulu... Malam pertama tu ya allah... Sakit yakmat.. Mcm nk lari keluar bilik je 🤣🤣🤣mlm kedua suami kata rehat sbb kesian kan dh sakit.. Mlm ke3 tu baru dpt tembus sempadan 🤣 tp apa nk buat.. Esok tu nk duduk kena control2 sikit.. Nk gelak sakit.. Naik kereta goyang2 pun aduhhhh.. Hahahaa... Mmg la kawan2 sis buat biasa.. Takkan nk cerita kt org hal dlm kain.. Maluu kott 😂 alhamdulillah skg dh 11w+ pregnant..

5y ago

Kelakar kelakar jugak, tp sampai skg jdi bualan. Bangga btl suami kalau ckp pasal mlm tu. Dy tak tau sakit tu cmne 😵😵😵 Alhamdulillah skg dh dkt 6 bln dah pregnant..

1. Guna pelincir. Banyak ada di pasaran 2. Suami kena rangsang dulu bagi isteri basah. Masa tu automatic vagina pun akan sedikit terbuka, memberi laluan utk masukkan penis. 3. Buat slow2 dulu. Baru kahwin kan. Kalau kasar2 mmg sakit. Vagina pun nak kena adapt jugak. 4. Banyakkan sentuhan2 tangan dulu. Baru masukkan penis. 5. Mindset kena tukar. Fikirkan pahala, kenikmatan bersama suami dan fikirkan ikhtir zuriat. 6. Cuba posisi berlainan. Mungkin lama2 lagi seronok dan kurang sakit.

Tu memang normal , saya baru kahwin sebulan first time mmg sakit rasa macam senak kat perut ni , tapi kami g jumpe doc dpt kan nashat takot ada masalah lain tapi doc cakap itu normal , sbbb kekejangan otot menerima benda baru , sbb first time .. lama kelamaan sakit akan hilang , tapi kalau kerap sagt sakit tak hilang better rujuk doc cpt2 takot dlm rahim ada fybroid or cyst ☺️

kalau sakit try pakai gel dlu. mula2 mmg sakit sbb dua2 xde pengalaman. yg lelaki gelojoh xckup ransang perempuan dah nk masuk. hahahaha. Sy smpai jumpa Dr tau tp Dr sy nasihat dgn baik, ini namanya pengorbanan seorg wanita. Pahala nya bukan sikit2. Mula2 je susah, lama2 jd senang. Alhamdulillah dah tempuhi fasa tu dah ade anak pun. Hehe

Sama la masalah kita. Tapi tiap kali bersama tu dlm kepala sye cakap.. Ini pahala.. Dia suami sye yg bwk ke syurga. Redha perlahan2 ats perbuatan dia. Awk kena relex tau. Tenang. Bila kita tak redha (fikir sakit, tak boleh buat, jijik, dll) mmg ruang vagina kita tu tak terbukak n mengetat. Sbb tu rasa sakit.

Suami kna buat ransangan lbh kat awk tu, sbb bila dr transang bru ada kluar cecair kat vagina.. Baru la x sakit msa brsama, seronok lg ada.. Kna pujuk n slow talk dgn suami mna bhgian yg awk nk lbhkn sentuhan n lamakn proses ransangan sblm proses masuk *****. InshaaAllah lps ni msti selalu rindu kt suami hari2.. 😂😂

Mule2 mmg sakit sis. Lame2 nnt sis akn rindu saat2 tu dh xpk sakit. Myb husb sis gelojoh sgt kot 🤭 body languange pn memainkan peranan penting. Sblm masukkan tutt srhlah husb belai2 dlu gosok yg mne ptut bg teransang dan miss v basah br best 😅

Sma la sejak mengandung ni arini bru nk bersma dgn suami sy..sian dia lma sgt dok than..sblum ni tdo pkai kain batik dia wat bodoh je..arini mimpi pe eth la naik plak nafsu dia..wpun first time mengandung bersma senak gak perut ni..sian bby msti terkjut...hehe🤭