Otot vagina macam bengkak

Hai mommies nak tanya..normal ke masuk 30 weeks ni kulit kat lubang vjj rasa menebal?bila nak bersama suami rasa sakit sangat..pastu otot kat tepi vjj tu rasa tegang je..kalau bercangkung otot tu mcm timbul/bengkak

6 Balas

saya sekarang 34w.. sama makin melebar.. tapi saya lain.. semenjak masuk 32w-34w saya taktau kenapa terlalu gatal kat bibir2 vagina tu and tepi kulit lubang vagina.. bila dah gosok2 sebab terlalu gatal.. pakai seluar dalam balik rasa pedih jer.. kalau masalah keputihan normal jer.. bagitau doctor.. doctor bagi ubat krim sapu kat tempat gatal tu jer

1y ago

Sama laa saya pun gatal yg pedih area bibir vagina tuu.

Normal sis..sy dh msuk 34w hr ni..mmg normal akn rasa gatal2 pedih..rasa mcm kulit tebal..bengkak dekat vagina kita..kputihan pn mmg akn lebh bnyk bila start msuk 30w..sbb kita d frasa nk bersalin dh

saya pon dah 30 weeks. saya perasan mcm bengkak kat bawah tu. macam vagina ditolak (?) tak tahu macam mana nak explain. tak sakit tapi husband kata ketat bila bersama.

skrg sy nak masuk 33w. bibir vagina sy makin melebar, lpstu keputihan still ada even baru lps mandi. org kata keputihan biasa tu normal. tpi risau pun ada ni

1y ago

sy ingt sy je ada masalah tu😅 sy pun perasan pipi ms.v tu mcm mengeleber . Sluar dlm pula rasa lembab ja..agaknya persediaan utk kta bsalin nnt kot kan 😩

normal sis.. kepala bby da duduk bawah..

Normal kot