Hai.. Minta pendapat

Sy bersalin normal dan kena 10 jahitan bila nk bersama suami takut nya😭 baby da 7 bulan pun masih takut ya amat bila nak bersama.. Fobia teruk takut terkoyak sy sejenis overthinking yg melampau dan normal ke xde nafsu nak bersama suami ni.. baby full df penat xtau nk ckp.. Rasa bersalah je dgn suami walaupun suami kata ok.. tapi penat df baby😭 ada buasir pulak lepas bersalin haritu😭fobia bersalin lagi😭stresss berganda😭begitu syulitnyaaa 😩

6 Balas

kita sama sis msa ank first sy kena vacuum n kena gunting so dr ckp jahitan bnyk tpi lupa plak brapa jahitan tpi mmg tkut nak bsama tpi tryg gak lpas 5bln bslin sbb suami nak mula2 ngilu tpi xsakit. .inshallah xpa sis klu nak bsma . .sy pun trauma nk bslin alhmdulillah skrg mgndung lpas 4thun bru ready nk ank kdua. .hrap2 yg scond nie ok la xda jahit or apa2 mslh

2y ago

Sy gap 8 tahun anak 1st😂 pun vacuum kena 9 jahitan.. Anak kedua normal 10 jahitan

Gentar itu biasa sbb trauma kan..tp slow slow lepas bulan ketiga baru mula bersama jika 7 bulan itu kira dah lama, blh itu. Biar jahitan benar benar ok...fobia bersalin itu biasa tp its beautiful journey👏 tunggu biar ada gap lbh 2 tahun jika ada planning nak anak lagi..take it easy, all women goes thru it.

2y ago

Sy jarak anak 1st 8tahun sis🤣

dh lama tu sis , xde lah terkoyak mende dh jahit da baik kan 😅 mungkin pedih tu ade la , mcm mne blh thu brpe jahitan tu ye sis , sis tnye ke. sy lupe pula nk tnye😅 . dh la kena jahit dgn pelatih yg firstime jahit. mcm brg uji kaji dh kite😌

2y ago

kan ,, kalau yg pro jahit xpe gak , ni oelatih jahit , oastu org lain plak mari check,aduh sakit sangatt smpai seram nak beranak lg ,😂

Slow2 sis.. saya pon sama mcm sis. Klau rasa sakit takpa nanti try lagi jgn paksa diri..minta husben you support sama..no rushing..i pon sama trauma mcm sis 🥲

2y ago

Slow2.. Tapi jadi xde nafsu sbb terlalu fkir rasa pedih😭

Boleh je bersama skrg dh 7 bulan. Saya haritu hampir 40 jahitan. Bersama masa anak 4 bulan mcmtu terasa agak ngilu. 2 bln lps drp tu ok je sis. Slow-slow je.

2y ago

Aaaaaarrrgghhhh 40 jahitan 😭 haaa ngilu pedih2 xsuka rda mcm tu.. Sbb nk kencing jdi pedih😭

boleh try pelahan2 , bgtau suami yg awk masi trauma . guna pelincir byk .

2y ago

byk jual kat farmasi2 or guardian dan watson pun ada . kalau malu bole je beli online , x pun suru suami je beli .