sue sulaiman

Salam saya nak tanya btoi kaa owg cakap kalau kita malas time pregnant nanti bila nk beranak susah bayi nk keluar , saya skrang jadi pemalas segalanya2 asyik nak tido jaa

22 Balas

Tu sy pun tk psti . Tp waktu sy first trimester dulu pun mcmtu jgk . Tidur je manjang . Ipar ckp itu normal sbb kita tngh baru btukar hormon so mmg akn nk cukupkn tidur je . bila dah hujung nt tidur ibu tkkan cukup dn slesa lg sbb prubahan bdn dn hormon . Dn skrg sy 32w . Yes mmg betul pun . Tidur mlm tk nyenyak sbb prubahan bdn , pgerakan bby aktif malam2 dn panas dia tu tkboleh nk bawak bincang daa .

Hehe, bkn malas tu, tu sbb kita cpt penat n buat pape pon ase mcm pnt sgt na tido jer, sy dulu mcm tu jgk, buat kje ckt da xlarat, tp na dkt due tu kne rajin2 kn berjalan, kalau nak senang p jln2 mall, shopping2, cuci2 mata, pon kira berjln jgk☺️

Maksudnya bukan bgtu sis.. bila kita bermalasan utk bergerak, kita akn kekurangan tenaga n stamina akibat duduk atau baring shj.. jd masa nk bersalin nnt, stamina pn kurg utk push baby..

hehe sama la kita tapi takde pulak orang kata bila beranak nanti baby susah nak keluar. yang orang kata bila kita malas malas ni anak lelaki haha taktahu la mana satu betul

selalu dh dekat due kena bnyak berjalan sbb nk bg bukaan cepat .. tapi bila lagi besar perut lagi dekat bersalin jadi xlarat dan malas.. tu la org selalu marah

Normal sis.. Sama la sye pun.. Kemalasan melanda.. Rse nk baring je.. Org2 ckp mmg mngndung gitu.. Tp nk dekat due nnti kne la bwk jalan bnyk skit

Haha samalah kitaaa, baru 10w. Malasssnya melampau betul. Melepekkk baringgg jee. Badan pun lesu. Nak makan selera takda, tekak asyik mual 😔

Huhu samela.. Tido dan tido je.. Masak pon x.. Skrg br 12w.. Rase nk rehat je.. Klu x tdo dpt ddk bersandar rase syok sgt... Hihi

Bkn malas... tp sbb kita ngdung mmg akn rasa cpt letih n xlarat..tapi.kena jgk la.... rajin kn utk bergerak.buat kerja ringan2.

X lah sis...cume seelokny dh nk smpai tarikh due tu bykkan b’jln skit utk mudahkan proses b’salin 6t...in sya Allah...huhu