Jahitan bersalin

Salam, saya nak tanya bersalin normal yang ada jahitan selalu ambil masa berapa hari ya nak baik? Saya dah masuk 14 hari masih ada darah and ngilu2 kt tempat jahit.kadang2 gatal and keluar darah pekat. Normal ka?

2 Balas

darah tu normal sebab nifas kan. sakit2 pun normal jgk. gatal tu tak sure. Cuba buat sitz bath. sebulan tu patutnya baik dh tapi mungkin masih ada sakit2. ikut orang jugak. banyakkan ambik vitc utk bantu luka cepat pulihn

1mo ago

thankyouu