Jahitan bersalin normal

Berapa lama masa diambil utk jahitan bersalin normal sembuh? , Benang tu akan tekeluar sendiri kan. Normal ka kalau dah sebulan kadang2 rasa gatal di kawasan jahitan tu. #seriusnanya #bantusharing #firstmom #pleasehelp #ingintahu #firstbaby

6 Balas

ada kata normal ada kta x norml sikit sis. ada yg kata proses penyembuhan ygbuat jd gatal. ada yg kata ad makn benda2 bisa yg buatkn jd gatal. macam mknn yg ada telur xleh makan ag wat masa ni. kna tgk.pemakanan kita lah. tapi badan kita dgn org lain xsama.ada yg onz je mkn pape . tapi kita xleh mkn . macam tu lah sis

saya hari ke 4 brsalin dah luruh satu benang.. hari ke 5 pon luruh satu benang... klmarin dlu ( jumaat ) g check kuning anak and misi nak check jahitan trus bgthu yg ada benang luruh.. alhamdulillah misi ckap luka sy ok.. brcantum elok xad nanah2 dan xad yg terbuka

sy hari ke 12 hari ni.. x pasti benangbda tanggal ke blm sbb x berani nak tgk. klu silap duduk terasa cam pedih pun ade. sbb misi gtau jahitan sy x cantik😔x leh lasak sgt klu nk cpt baik. tapi klu bersila blh dah.x sakit pun😂

saya berpntang hari 10.. hrini.. kdg2 tersilap bersila.. alhamdulillah nasib baik xskit.. gatal2 xde plk.. mgkin sis ada mkn bnda2 yg sis xblh mkn kot..

Saya pon masih rse gatal…tp dh x sakit boleh duduk bersila..jahit sikit tp benang masih ada

12mo ago

Sy nak pegang nak check tengok benang ada ke tak dak x berani. Rasa mcm trauma.

park