Baby tiada degupan jantung

Salam. Saya bru lepas hbis checkup. Doktor scan n kandungan usia 8week tapi baby tiada degupan jantung 😢 sedih sngt masa bgitau husband tu rasa sebak nk nangis. Doktor suruh refer pakar. Belum pegi lagi. Rasa2 ada harapan ke baby masih hidup. Siapa ada pengalaman mcm saya boleh share tak 😭

25 Balas

doa banyak2. doa ibu hamil ni mustajab awak. allah maha mendengar. jgn stress effek baby awak. semoga urusan awak dipermudahkan❤️💪.

Doktor ni belajar tak😅 8 weeks tu normal kalau tak ada heartbeat. Insyallah jgn risau awak. Heartbeat 10 weeks above

2y ago

Saya 8 week pun tak ada heartbeat. 10 week ada. 😅 normal awak. skrg, saya dah 17 weeks. Sesetengah org dgr awal sesetengah tak. Tak bermakna baby awak bermasalah

inshaAllah tak ada apa² tu..doa byk² k ..nanti sis repeat scan lagi bile dah 11 weeks ye..moga dipermudahkan segala urusan sis ❤️..

Sis scan abdomen atau tvs? Klau tvs mmg dh ad heartbeat selalunya 6w n above. Klau abdomen, 10w n above sbb kecik x nmpk pun flicker2 tu lg.

1y ago

Selalu lmbt detect sbb period irregular. Doa baik2. Klau dr ckp nmpk egg yolk tu ada.

ikut org semua tak sama kes. sy dulu 8week dh ade heart beat. cek sbb bleeding. baby sy pn dh selamat lahir pn skrg.

8 w tu awal lg..biasa mmg blum ada. sy 13 minggu bru detect jantung baby. Try tunggu lg 2-3 minggu utk scan semula.

baru 8 weeks ....nnt jumpa pakar or pergi klinik swasta check . Doa banyak2 insya Allah ade Tu...

inshaAllah tak ada apa².. lagi 2week boleh repeat scan.. sbb kadang ada yg lambat sikit..

8w normal je xde heartbeat lagi. lagi 2w repeat je scan balik. xyah risau.

jgn rsau..normal ja tu.. sy dlu 16week bru dgr heartbeat bby.. skrg bby sdh lahir, masuk 2bln dah..

1y ago

Tapi kalau skrg xdengar jantung but doctor suruh pegi cuci janin tu kira mcm mana. Kita boleh minta xnk cuci janin dulu ke nk tggu