Masih tiada degupan jantung baby

Salam. Usia kandungan saya sudah 15 minggu, tetapi semalam saya checkup masih belum ada degupan jantung baby melalui dopler. Nurse kata biasa nya 12 minggu dah boleh dengar jantung baby.

10 Balas

sya prnh mcm ni usia kndungn 12minggu nurse tkdpt cri jantung baby guna dopler,seblum tu pernh scan dgn doc masa usia kdungn 8minggu dah ada jntung baby,balik dri kk hati rasa gelisah je,dan 14minggu cmtu prgi ke kk jumpa doc minta untuk scan baby dan bertahu sbb knpe alhamdulillah doc scan jugak untuk sya dengar jantung bby tgok bby,kalau awak rasa ragu2 pergi je jumpa doc mintk scan berthu je kt doc yg nurse tak jumpa jntung bby guna delop,sbb doc pun pesan mcm ni dkt sya☺️.

Awk pergi swasta sbb mesin di swasta lebih up to date, ade rezeki insyaAllah tu wak.. Mgkin tarikh lmp berbeza dgn weeks baby ni.. Mcm sy hri tu pon sy ckp je period x regular, time 6w g scan alhmdulillah nmpk heartbeat dah.. Mgkin rezeki sy nmpk awl..tp org kata biasa lambat pon tetap akn nampak.. Doa byk2 taw

Sy cek up 18w nurse cek pakai dopler dengar bunyi jantung baby, tp nurse tekan sikit la perut nak cari bagi dgr tu sbb nurse kata baby kecik lg jadi susah nak cari kedudukan dia.. Kalau nak lebih yakin sis scan dkt swasta yaa.. Semoga semuanya baik2 saja ❤️

7mo ago

Moga baik2 je yaa.. Tak ada apa2 tu, inshaAllah

awalnya nurse guna dopler. tmpat saya start klau xsilap masa kita start buat kiraan baby kick baru guna dopler. klau x doctor akan scan saja week 12, week 20,week 28 & week brapa entah,xingat dah .

saya dimaklumkan nurse, doppler tak boleh dgr lagi kalau kandungan masih usia 16week mcmtu... kalau nk dgr kena pi scan swasta. kalau kat KK, scan ikut minggu yg ditetapkn saja

sis boleh try beli Doppler ni kat shopee, 12w ke atas dah boleh dgr jantung baby. now saya dah 16w alhamdulillah dpt dgr jantung dia hari2

1y ago

sy 16w dh dpt dgr jantung bby, alhamdulillah.. klinik kt tmpt sy gna doppler yg mcm ni

sama la sis..saya baru td pg checkup..nurse ckp masih blm dgr bunyi degupan jantung baby..saya 18 minggu

sy pon same 15 minggu tpi scan kk xde dgupan jntung bby.n bby kecik.isnin scan blik.doakan sy ye

tak juga sis. sy 18weeks pun pkai dopler tak dpt cari. better guna usg baru jelas

dopler 20w above bru dgr. nak dgr pegi scan swasta.