risau

hye ibu2..sy sdh 12 weeks pregnant..td scan doktor ckp tiada degupan jantung..perut kosong jak..tp peliknya kemarin sy scan doktor ckp ada just dak dpt kesan jantung baby..btw sy p scan arini krn ada spot drh ckit dgn lendir..doktor bg tempoh 2 minggu untuk tgk klo ada degupan jantung baby..Ya Allah..sy btl2 takut n sedih..ibu2 pernah ada pengalaman mcm ni ka..ada solution ka..????

4 Balas

Sya pernah.. Thun lps.. Kantung mkin mengecil n xda janin&fetal heart.. Selalu kuar drh spot dr weeks 6..dr sruh d&c tpi sya tnggu smpai 4 mggu.. Keluar sndri.. Bykkn berdoa k sis..

5y ago

Terima kasih sis..

Dr ada bagithu apa² ka sis.. Mintak² ok jk lah.. Smga dipermudahkan sis.. Amin

5y ago

Xpe sis.. Kalau spot xbyk.. N cramp x skit sgt sis tnggu je 2mggu.kalau btl bkn rzki.. Redha.. Inshaallah keluar sendri sis.. Sya stp mggu admit hospital.. Cek dri bawah.. Kjp dr bagi harapan.. Keeskn hrinya ckp mcm xde hrpan.. Smpai sya cek dkt dr luar.. Dr swasta.. Dr bagi sya makan duphaston utk kuatkn rahim.. Kalau sis nk.. Sis pergi jmpa dr private.. Mane tahu kn..

sma gn sy hari ni... dktr xnmpk jntung baby. risau ni

1st check ke sis 12weeks tu.. Sblm ni ada check x

5y ago

ya first check..abis booking jpa doktor utk scan..lps tu td jpa doktor lg psl spot bleeding