Kencing manis

Salam saya baru dapat tahu result gula tinggi dari klinik. Bermakna saya kena kencing manis. Boleh minta nasihat macam mana nak elakkan/'buang' kencing manis ni? Boleh hilang ke kalau dah kena before edd? Terima kasih.

1 Balas

Once detect, xleh buang unless awk reconfirm by second test utk mgtt. Just cuba utk control pemakanan.. Tukar beras kepada yg kurang kanji seperti beras faiza taj mahal, kurgkn pengambilan mknn dan minuman yg manis2 Effect kncing manis smse mngndung, baby boleh besar or baby boleh meninggal dlm kndungan if x jga btol2

5y ago

Terima kasih sis. Rasa risau and down pula tiba2. Awal bulan 9 nurse suruh datang buat bsp/ambil darah. Harap semuanya ok lah nanti. Thanks ya.