Kencing manis

Tadi minum air gula. Nurse bagitahu result saya ada kencing manis. Isnin kena jumpa doc 😞 #firstbaby #firstmom #24weekspregnancy

6 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

sama saya 2nd pregnant sangkut. kene jmpa dietition, pastu buat bsp 2minggu sekali. sehari 4kali. esoknya kene review ngn doktor. jenoh kene g klinik 2kali sebulan 😅

6mo ago

Aaa sehari 4kali? Tabah la kita sis 😩

sama.. saya semalam minum air gula.. harini dah kua result ada kencing manis jugak😥.. esok kena jumpa doc..

6mo ago

Aaa good idea. Saya pon nak try jugak laa

sama dgn sy td result keluar kene gdm.. ahad dah kene start buat bsp, isnin jumpe doc.. frst baby jugak..

6mo ago

Semoga baik2 je la kita nanti 🤧

sy awal kndungan lg sdh sangkut gdm. 23w sdh, gdm on diet + metformin + insulin.

6mo ago

Semoga baik2 je la kita nanti sis 🤧

Semoga Allah mempermudahkan segala urusan ibu ibu semuaa... aaaamin🤲🏻💕

6mo ago

Aminn thank youu awak

Sangkut gdm bcaan brpaa?sy 7.8😅

6mo ago

Xpalah maintain kan sj nnti utk Bsp,sy ada kawan dia ajar at least sehari tu buat aktiviti jalan 30minit..sy try buat macam tu masa bsp pertama sy,sblm ambil bacaan gula yg trakhir tu,petang tu sy jln round taman..dlm pukul6.30 mcm tu..tp sy dah mkn dari jm4 lbih..smpi jm5 pm tu still mkan roti..so ada dua jam untuk ambil bsp trkhir pd pukul 8 pm..2jm tu x mkn dah,bcaan last tu 4.1..