Patut tak mengadu dengan mak mentua

Salam saya ada problem sikit dgn suami. Mcm2 la dh buat, tp nak tanya pngalaman, ok ke kalau mngadu pada mak dia, mintak dia nasihat anaknya??

2 Balas

Tengok dulu apa yg suami buat. Kalau benda boleh settle laki bini, better jgn libatkan org luar. Mak kita & mertua tu dah consider org luar dah tu. Kalau isu remeh, silap2 kita pula bermasam muka dgn mil.. mana2 mak pun mesti nk back up anak dia

Nope.. Wrong decision untuk mengadu pada mak die. Apa yg awak dah buat contohnye? Kalau awak x keberatan boleh cerita serba ringkas supaya mommy2 kt sini boleh bg pandangan.

8mo ago

Betull. Setengah mak mertua papehal back up anak dulu