Duduk sebelah rumah mak mentua tapi bukan rumah kami.kami cuma menumpang

Hi,bolehkah kite yg dah kahwin tinggal berdekatan dengan mak mentua.saya sekarang duduk rumah sewa.mak mentua ajak duduk sebelah rumah dia supaya jimat tak payah bayar sewa tapi saya berasa takut sebab saya pernah kena dengan mak mentua saya.Jadi saya berasa takut nak duduk sebelah rumah dia walaupun tak serumah.mak mentua saya ni tak boleh berpisah dengan suami saya.rumah saya dah proses jadi x siap lagi tapi mak mentua saya ajak duduk sebelah rumah dia.apa patut saya buat.saya takut terulang balik apa yg mak mentua saya pernah buat kat saya#pleasehelp

4 Balas

Ye sis pandangan majoriti kebanyakannya kalau boleh taknak duduk dkat dgn mertua, serumah ke atau sebelah ke kalau boleh elakkan. Kita yg tak selesa untuk nak bina keluarga ni takut terganggu dgn mertua, lagi2 kalau jenis cerewet semua bnda tak kne. Sis bincang baik2 dgn suami, inshaAllah saya doakan sis dgn suami dipermudahkan segala urusan ye🤲🏻❤️

seeloknya sis duduk rumah sendiri. susah kalau mertua sis xsukakan sis pastu nk duduk bersebelahan. bincang elok2 ngn suami nk duduk rumah sendiri.

takpayah sis..klo suami nak, sis ckp je xnk...nti sis jugak yg mkn ati..baik duk jauh jgn dkt..ajk suami pindah jauh2..

Untuk elak perkara yg mcm sis kata tu better duduk sendiri je. Nanti duduk dekat, buat jadi stress pula.