hanya ingin meluah kan perasaan

saya bini ke 2. bru ja kawin 8bulan tp alhamdulillah sda mngandung . skg 5bulan sda kndungn. tp smpai skg mak mertua x restu perkawinan sya dgn suami . bini pertama suami tda sni dlm penjara tp kerap call dgn mak mertua mngadu mcm2 suami x urus dia la apa la ksi hbis duit bgi sya. sdang kn knyataan bkn bgtu sya x perna pun mnta duit apa smua. sb sya skg kbtulan tgl sma org tua jga dgn adik2. smua bgi sya apa ja sya mau. suami mng sni tgl sma sya tp sya xjga plk arah2 apa smua sya bgi ja apa dia buat . kdang sya suru lg balik rumah mak dia tngk anak2 dia sb suami sya mng ada anak 3org. dgn bini pertama tu. skg mak dia yg jaga tu anak2 dorg xmau bgi sni tgl tkt sya buli sb mak tiri. mgkin tlampau layan sinetron bgtu la otak . mak mertua sya ni mcm2 lg ckp sya kturunan xbgus la apa la. smpai sumpa2 kmi x bhgia duihh.. suami x suru layan suru ksi biar ja. kdang cm tpikir ja mnta cerai. tp kmi laki bini tda plk msala . cuma kluaga dia ja yg bikin sya stres klu di pikir2. ... tlg2 bgi sya pndapat xmna ni.

2 Balas

itulah awaknya , bila kita bergelar sebagai isteri ke-2 ni macam2 ujiannya .. nak taknak kena terima dan redha saja , ibarat pepatah dia cakap nasi sudah menjadi bubur huhuu .. awak baru 8bulan berkahwin saya yang dah 8tahun berkahwin sampai sekarang macam2 saya hadap walaupun bekas madu sudah kahwin baru , tapi saya redha jelah mungkin ada khilaf saya kan Allah nak uji saya .. janji awak jangan buat apa2 biarlah sape2 nak cakap kat awak , yang penting kita tau salah kita sendiri dan mohon pengampunan dari Allah .. fokus pada diri sendiri dan baby yang bakal lahir nanti , cakap dekat suami awak tu jangan lupa juga tanggungjawabnya terhadap ibu dan anak2 dia ..

u duduk asing ke seumah dgn mak mertua..x usah d layan ape y negatif..fokus pd kandungan n suami u.ape y penting y dh bt y terbaik n ambik ati bdk2 tu..mgkn one day dieorg blh accept u dlm life dieorg