Taubat bulan terakhir

Salam ramadhan mommies sekalian. Saya sekarang 35weeks with gdm (mula-mula control diet masuk week 33 kena makan ubat sebab jadual pemakanan yang tidak menentu and bacaan gula yang always atas pagar). Since makan ubat and kena buat bsp tangga, saya makin stress tak tahu pasal apa. End up saya dengan selfishnya tibai makanan-makanan manis (minuman manis mmg tak suka sgt), ubat pula ada hari makan ada hari tidak. Sampai lah ibu saya share pengalaman mommy with gdm yg anaknya tiba-tiba meninggal minggu dia due date. My husband is such a wonderful husband, melayan sambil membebel apa saya mengidam, end up we had a heart to heart session and baru saya tahu betapa takut and risaunya dia tentang kesihatan anak dan saya. These two occasions broke my heart in many ways, tiba-tiba rasa selfishnya i and kesiannya dekat anak, and i couldn’t imagine berapa banyak penyesalan kalau i tak stop sambil lewa macamni. Tak tahu ada kesempatan atau tak, but niat hati betul-betul nak berubah berbaki minggu yang ada ni. Doakan saya dan baby selamat, especially baby 😭 And nak tanya juga, ada tak mommies yang gdm with med yang beranak normal? Kita ada chance ke ya beranak normal? 🥺 #bantusharing

1 Balas

saya mummy gdm on med. alhamdulillah bersalin normal pagi semalam. yang penting jaga pemakanan ye. inshaAllah 😍 . fikir yang positive ok mummyy 😘

3y ago

I see, alhamdulillah urusan dipermudahkan, doakan saya and baby pula ya sis ✨