Saiz ukuran corong pam

Salam, perlukan bantuan.. Mcm mana nak ukur puting breast ye? Sbb puting breast belah kiri sy tenggelam, nk ukur mcm mana, sy dh ad pam tp sesuai untuk belah kanan je, breast belah kanan kecil n kiri besar, tp sy xukur pon, pam ni kakak yg bagi n sesuai dengan belah kanan. Saya baru lepas kena warded sbb breast belah kiri kena kuman, n merah2, skrg masih on antibiotik n kena follow temu janji, sy syak penggunaan pam yg salah sy jadi mcm ni. Ini kali kedua sy kena kuman dalam masa sebulan, baby xnk hisap belah kiri dh mcm2 cara sy buat, belah kanan je nak. Tolong sy ibu2 yg berpengalaman.

3 Balas

tolong beli pam baru. jgn guna pam yg 2nd ke preloved ke, x kira la adik beradik ke kwn2 ke bagii. sbb x hygiene. boleh sebab lan jangkitan kuman mcm awk kena. beli yg murah2 pon xpe. byk ade jual dkt shopee. atau boleh beli yg manual.

2y ago

alhamdulillah dh beli juga pam yg hands free tu dekat shopee, cuma saiz xkena bila pakai jadi sakit, nak kena ukur nipple dulu n beli spare part, terima kasih awk..

accesories pam kena tukar. ada tempoh hayat. masa akak awak bg pam tu dkt awak. dia ada tukar dulu tak accessories pam tu. dan ukuran size corong awak both sama. yg tenggelam tu awak boleh guna nipple puller atau shringe utk timbulkan

2y ago

sama2 awak. semoga dpt membantu awak yea. jgn stress tau❤️

beli pam baru la puan ya..dan kita ada nipple retractor jual kat pharmacy..cu tgk2