celahan gelap

salam, normal ke kalau 2nd trimester. ketiak dengan leher kita ada garisan gelap?? ada tips tak nak bagi cerah balik? ada baca sebab hormon. tapi obvious sangat gelapnya.

18 Balas

jgn risau sis.. normal je.. saya masa anak yg 1st semua jadi gelap.. bak kata org kulit berkarat.. smpi tukang urut mengata saya ni jenis 'tak bersiap' ke sblm ni.. melampau kan.. tp dlm pantang tu terus warna kulit jadi asal balik.. putih melepak.. skrg ni tgh pregnant anak kedua.. kali ni cerah pulak.. takde pembawaan yg gelap..

Normal sis,lepas beranak nanti baru dpat putih balik 😆 dulu anak first mcm tu la. Gelap hitam tu bawah ktiak. Dulu tak pernah pon. Jadi maluu. Tpi lepas beranak mandi je pakai apa2 pakai sabun scrub, air herba. Lama2 putih balik dahh. balik ke kulit asal .

ketiak,celah peha,keliling leher semua gelap..mcm kulit mati..sental lah apepon X jadi..normal semua tu..beransur hilang bila dlm pantang..dan bonus,kulit semakin halus dan muda..so mummy jgn risau,enjoy je..☺️

normal je jangan risau perubhan hormon ibu mengandung.pakai bio oil je sapu setiap hari jangan penah tinggal or if xde bio oil sapu minyak kelapa dara .amlkan memang akn mnjadi.base on pengalaman sendiri..🥰

Sama la saya pon. saya ni leher mcm bertahun x tonyoh daki 😅 , ketiak pon jdi ..,celah kangkang smua naik gelap. malu oo. tapi nak buat macam mana. redha jelah 😂😁 snntara nk bersalin ..

normal...hitam leher n celah2 ketiak sume..sy ade je sapu lotion2 biasa..skrg sy da bersalin lps sebulan hitam2 kat leher da beransur hlg kat ketiak belum lg..

ia normal sbb perubahan hormon semasa hamil .kena brsabar hingga selamat bersalin..in shaa Allah lepas bersalin back to normal..sbr k😉✌🏻

Bersabar la ye sis.. sy pun dulu rasa macam tu juga. Sy nie siap pakej dgn badan berbau lagi. Sental la apapun tak jalan. Lepas bersalin baru slowly berkurang.

3w ago

samaa, entah sejak bila la ketiak sya ni pandai berbau hahaha. Dulu tak pernah pun tau. Tiba2 masa preggy ni ehh sy tercium bau bau.. bau ketiak sndiri 🥲 mandi la bnyk kali pun , kjap je tba2 peluh berbau balik . sya smpai beli perfume budak tu hahah pakai

xde cara sis. guna la scrub apa semua tetap akan gelap 😂 saya dah alami masa mengandung anak 2nd. lepas bersalin 2 minggu baru semua cerah balik

die bergantung pada anak kot sbb saya yg pertama xde tp preggy yg kedua kembar smua jd hitam puting pon hitam jgk ni preggy ke 3 xde pulak hehehe