Berpantang 28 hari

Salam nk tnya..klau baby kerap nk menyusu je sbb x puas mnum ssu ke? Atau ssu bdan sya x ckup? Sbb nnek saya ckp bby saya lpar..sbb tu bby saya kjp² nk nenen je...nnek sya kata bby klau dh jtuh tali pusat dh boleh bgi mkn nasi atau nestum..tpi sya bntah ckp dia..sbb ank sya bru 28 hari..sya kta 6 bulan bru blh bgi mkn...sya down jga sbernarnya..sya dh berusaha mkn mcm² untk tmbhkn ssu bdan.. milk booster pn sya ada ambil jga..smpai dsuruh pump ssu..saya x nk..sbb takut klau sya pump sya nmpk oz nya sikit..nnti sya tmbh stress..

26 Balas

cuba share kerap menyusu yg awak mksod kan tu berapa jam sekali? kalau bab makan sy pon akan mrh. please jangan ikot. selagi boleh awak bertegas. awak tegas kan yea💪

skrg masih checkup anak tak? berapa hari sekali ? berat anak naik tak? kalau naik sy rasa ok je awak

normal anak lelaki mimang kuat menyusu aar

'Kerap menyusu' tu setiap berapa jam sekali?

10mo ago

Yup setuju dengan sis fatin. Lagi2 newborn. Sejam atau 2 jam sekali tu normal je. Susu badan ni mudah hadam. So baby memang akan cepat lapar. Asalkan baby kencing dan berak ok maksudnya cukup lah susu awak. Lain lah kalau pampers baby kering. Baby kerap menangis dan tak boleh tido. Itu baru lah kemungkinan susu tak cukup. Sis jangan stress2. Stress tu salah 1 punca susu boleh drop. Booster paling berkesan untuk saya setakat ni ialah apa yang buatkan saya happy. Contohnya saya happy kalau dapat berjalan, happy kalau dapat makan durian, tiber rasa susu meriah jee 😉 Lagi 1 kan kadang2 baby ni dia bukan nya nak susu sangat. Dia lebih kepada nak ngempeng. Nak sentiasa rasa ada mummy dekat dengan dia 😉

baby bawah 3 bulan mmg kuat nyusu

umur2 cmtu mmg akan kuat susu...