Spotting - 6 minggu

Salam, nk tanya. Saya alami spotting (lebih kepada darah coklat/merah lendir mcm awal period) hanya bila lap je. Dia tak kena pantyliner pun, x sebanyak normal period. Sekarang saya 6 minggu. Adakah ianya normal sepertimana yg nurse bgtau? Sy dh buat prosedur check bukaan rahim (masih tutup), abdominal scan & TVS. Kantung masih ada & fetus pole seen. Adakah sy perlu dptkan 2nd opinion dr doktor lain? Adakah ini normal utk pregnancy 1st trimester? Tolongg bg pencerahan supaya sy ada peace of mind. Penat emosi asyik terfikir. Sy dh buat sehabis baik ke hospital to make sure my baby is safe

1 Balas

kalau more than 3 days, boleh pg emergency. kate ade bleeding. nnti dorg bgi ubt kuatkan rahim. but please, bedrest. jgn buat kerja. and elak bersama suami utk 1st trimester ni.