Keputihan

Salam.... Nak tnye la... Mcam mne ye nk hilangkan keputihan... Normal ke x... Sbb sye belum ada rezeki lgi...

32 Balas

Sy da 4 Thun lbh kwin.. sblm ni lpas sy kwin genap 9 bln. Sy ad period 3 hari je tp msuk Hari ketiga tu trus JD jelly kering salut darah ckit je so tgn gtal ambil upt buat ujian... Tb2 double line so xpasti sok tu sy g klinik dktor sah kn sy Hamil tp dktor kte br LG.. xlh scan.. Tgu 2 mngu br blh... Dlm 2 mngu tu sy sabar Tgu.. blh plak sy dmam tp bdn sjuk yg pnas bhgian kple rse xthan sgt.. cm nk hentak kple kt dinding sy mnm 100plus ngn Panadol susut sikit2... Dlm nk msuk 2 mngu sy buat ujian LG kt umh..tb negetif.. so Tgu sok... G check doktor.. sme gk negetif.. dktor pn plik kte aritu ad ni tb2 xde.. xsilap hujung bln 1 cm tu... Tgu period bln2 still xdtg period msuk awal bln 3.. trus sy period... So xde rezeki tuhan bg.. smpi la skg ..mnunggu da 4 Thun lbih pn msih mnanti

Ade kputihan normal n tak sis. Boleh baca kat laman kesihatan or follow page doktor2 pakar puan kat malaysia dlm fb.. sy dri sebelum kawin mmg ade kputihan n smpai kawin still ade. G klinik ke hosp akn bgi ubat insert. Sminggu dua xde tpi dtg balik jugak 😂 kputihan ni punca ny sgt subjektif ada org ckp dri pemakanan, dri lifestyle dll.. depends kpd tubuh badan msing2 kot.. syukur alhamdulillah ade rezeki mgndung even ada kputihan.. smasa mgndung pun kputihan ade jugak sis.. no need to wrry as long as kputihan tu xteruk kot..

Kurang kan makan manis sis sbb tu buat keputihan,kurangkan mkn yg ada yis,saya 6 thn bru prgnant jaga mkn kurang kan berat badan,sllu bersama dg suami time masa subur,nak cek masa sbur tu boleh download app kat playstore.jgn mkn suplemen dan jamu2 yg x di syorkan doctr,jgn guna sabun yg ada parfum utk cuci miss v kita,doc pun suggest air biasa je cuci,sy Allhamdulillah sll ikt ckp doc je,insShaAllah rezeki baby Allah bgi

Baru ja tengok tv tanya dr imelda cakap pasai keputihan dengan haid..keputihan ni normal sebenar nya..selagi bahagian Virginia kita tak gatai gatai dan keputihan kita tak berbau or dia tak berwarna coklat semua tu normal..sebab keputihan kita dia ada macam macam..waktu kencing waktu bersama..lebih baik awak jumpa doc untuk tau lebih lanjut..

Klaw sy dulu keputihan byk kdg2 gatal2..sampai kene bik ubat antibiotik dgn pencuci dy klinik..tp lepas sy minum jamu kak sy buat mmg kluar byk sgt keputihan..pastu dh elok skng dh xgatal dn xbyk dh keputihan..just minum jamu air sireh+manjakani+asam keping rebus skali minum ..elok utk rapatkan skali..just share.dont judge me ok😉

5y ago

Tp maaf sis,kalau belum pernah mengandung sebaiknya hindari minum air sirih,sbb buat peranakan kering.. Kalau dah pernah beranak tu mmg elok sangat jamu mcm ni.. Wallahualam

Kwn sy nak kawen, keputihan dia teruk.. Lps tu dia mntk organic garlic complex dan organic alfalfa utk matikan kuman. Alhamdulillah smpai skrg, minggu lepas dia dh pun kawen keputihan dia dh xde. Boleh cari sy kalau nak, and sy blh guide cara mkn sekali kalau awak nak http://yna.wasap.my

Saya guna pencuci dherbs tu.. Bau sirih... Kena rajin mencuci jgk la.. Kira kena bnyk mnum air semua.. Saya dlu teruk juga.. Tpi lamA2 dah hilang sndiri.. Xtahu cam mana boleh hilang.. Penah cuci guna rendaman sirih tu semua.. Tapi kluar darah.. Saya risau saya trus stop

Sy pn dlu keputihan teruk jugak smpai kan gtal2 hbis,, 10 bulan menanti bru ada rzeki.. Tu pn lpas sy g jmpa dktor bgithu ada kputihan teruk and dktor bgi ubat lps sbulan tu trus lekat..slalunya kputihan ni disebabkn kulat..

Refer doc kalau keputihan teruk,gatal Dan berbau. Pastikan bahagian sulit Kita sentiasa dicuci n lap sampai kering.jangan biarkan basah lembap. Kalau macam saya tengah preggy memang banyak keputihan.dok bagi ubat insert.

sy dulu keputihah teruk.. pkai pencuci pun makin teruk.. jd sy amalkn rebusan daun sireh, mnjakani,asam keping,garam,kunyit...rajin2 la membasuh miss v tu ye..insyallah dgn keizinannya semuanya akn hilang