Barang Mommy Ke Hospital

Salam nak tnye brg mommy untuk ke hospital mcm set mandi, bekal mknan tu smue nk bwk time bile ye? Mksud sye time kite sakit nk beranak tu bwk trus ke Labour room atau biarkan dulu dlam kereta?

10 Balas

Brg2 utk ke hosp simpan siap2 dlm keta in case tetiba sakit da xsempat nk kemas. Ada 2 kemungkinan 1. Klu ade tanda2 nk bsalin, refer ke hosp then doctor akan check. Klu perlu warded then brg2 boleh terus letak kt ward 2. Klu sakit dari rumah, refer ke hosp akan terus ke labor room. Lepas selamat bersalin akan ke ward so mase tu br simpan brg2 kat ward. Mtk husband bwk kn. Klu xd mslh cepat je discharge so xyh bwk brg ke ward byk sgt

Ade dua beg..satu beg kecik stnby suami pgg beg nk masok labour room..pad kita.brg2 mndian.towel kita.brg bby pampes n wipes.lps besalin nurse minta.beg satu lagi tgl dlm kreta..bila da dpt wad baru suami g ambil beg besar dlm kreta😊

5y ago

Btul2.. Asingkan siap2 barang baby dan barang mommy..

Kalo mse sy kt spital gov, just bwk brg bby jek msok.. Brg2 mumy tgal dulu dlm kreta.. Dan mse kt spital privet, sy bwk smue brg sy n bby trus msok ward.. 😊

Kalau sya dulu..sebab diinduce..sya bawa barang makan dengan barang baby..sebab tunggu lama lapar..kalau bawa barang jgn bnyak sangat ye..

tq pada yg bertanya dan yg mnjwb. berguna juga utk saya. xtpikir nk tanya. hehe.

Mskkn skali dlm bag mommy .. Apa2 hal senang terus ambik je

Kalau saya prefer bawak semua skali masuk wad. Boleh ke tak ye?

5y ago

Mcm mknan tu, suami sy bli kn nsi bgkus, semntara buka cm, bole laa mkn. Huhuu..

Bekal maknn? Hspital gov x sediakn makanan tuk kita ke?

5y ago

ada mknan tp ikut diet hosp.. Klu xmkn sayur2 tertentu sbb ptg, baik bwk bekalan mknan sdiri mcm roti, milo.. Mmg lapar lpas bersalin

LB..

Beg utk brgn baby trn siap2... Brg2 lain tu... Tinggal dulu dlm keta... Dah masuk wad bru bwa msuk skli...