Barang Mommy Ke Hospital

Salam nak tnye brg mommy untuk ke hospital mcm set mandi, bekal mknan tu smue nk bwk time bile ye? Mksud sye time kite sakit nk beranak tu bwk trus ke Labour room atau biarkan dulu dlam kereta?

10 Balas

Brg2 utk ke hosp simpan siap2 dlm keta in case tetiba sakit da xsempat nk kemas. Ada 2 kemungkinan 1. Klu ade tanda2 nk bsalin, refer ke hosp then doctor akan check. Klu perlu warded then brg2 boleh terus letak kt ward 2. Klu sakit dari rumah, refer ke hosp akan terus ke labor room. Lepas selamat bersalin akan ke ward so mase tu br simpan brg2 kat ward. Mtk husband bwk kn. Klu xd mslh cepat je discharge so xyh bwk brg ke ward byk sgt