Beza 2 minggu

Salam nak tnya mmg normal ke kalau ikot last period dh 14w tp bila scan bru 12w..jd kita ikot edd yg 12w tu la ea? Hearbeat suma normal cuma dia bkn 14w tp bru 12w..msih 1st trimester la kiranya

1 Balas

normal Pn. kdg klau ikut pengiraan tarikh period, umur baby xbetul dan itu sebagai anggaran kasar sahaja pada awal fasa. formula matematik tak sama dengan tarikh tepat persenyawaan telur dan sperma terjadi. ini berlaku di luar kawalan kita. ikut umur baby masa scan. yg tu lebih tepat.

4y ago

sama2.