keliruu

haii semua momy.. just nk tnyaa,normal tak kalau ikut trikh period skrg sy 12w..tp bila scan umo bby baru 10w2d..jd beza dlm 12 hari jgk.. ada yg pernah mcm ni tak...tq..

2 Balas

Selalunya bila scan,doctor bagitau tarikh yg hampir2 dgn usia kandungan baby..mungkin jugak ada kecelaruan tarikh kitaran subur akak masa period hari tu.. kandungan janin dikira dari hari pertama akak period.. 1st day period.. bukan tarikh tgh subur.. boleh Google cara betul untuk kiraan tu.. sbb sy punya kiraan sama mcm yg masa doktor scan.. bila gunakan apps pon sama..

5y ago

kan btul tu..kdg risau jgk.. yelah scan umo bby xsmpaii pn mcm tarikh due tu.. hrp smua ok..sy trauma dh sis..ank sulong mngal mse dia lahir umo 2 mgu...😭😭

Sama...sy beza almost 3mggu.. 3x doc rpeat scan. Umur kndungan dia ukur kira saiz baby..

5y ago

Oraite...same to u 😊💜