32 weeks Kaki bengkak tiba2.

Salam hi nak tanye pndapat ibu2 yg ada pngalaman mcm saya, blh share pndapat atau thu x sb ape. Kaki tiba2 bengkak dkt tapak bawah jari, esok nye bengkak atas jari, n harini dy bengkak sampai buku lali dan sangat sakit, sampai berdenyut2 dgn xblh sentuh sikit pon.naik urat mcm tu terus. sakit dkt buku lali tu nak sentuh sapu minyak pon xblh, sentuh je rase cm nk trkucil sb sakit sngat. Xde sepak atau trlangar pape, n xde jatuh pon. Sebelah kaki je yg bengkak n sakit tu.. Ni bentan ke bukan ye, sb mngandung 3 org sblm ni xprnah jd mcm ni lg.

32 weeks Kaki bengkak tiba2.
5 Balas

kalau mengiring, kepit peha dgn bantal dan alas 1 bantal lg bawah kaki tu. Mengiring kiri bagi aliran lancar. Baring terlentang elok luruskan kaki, tp dah hujung2 ni better mengiring kiri

2y ago

Ok sis nti sy try buat mcm ni.

Kaki bengkak trimester tiga kerana weight bayi dan apabila bayi sdg bersedia tak lama lagi msk laluan.kurangkan berjalan dan tinggikan kaki. Berehat sis.

Memang ada simptom hamil, kaki bengkak. Sementara tunggu cek up, tinggikan kaki semasa tidur, baring dan duduk. Jika melarat, jumpa doktor ok

2y ago

Ok. Tp dh tinggi kn kaki tp kaki rase kebas mcm darah xjln tu pulak. Tinggi kn kaki tu mse mengiring atau kne lurus kn kaki?

saya ada tanya doktor. dia cakap kena lebihkan makan protein. dia kata awak kurang protein dlm badan tu kaki awak bengkak sampai taksurut2.

2y ago

Owh yke, trima kasih bnyak2 ye sb tlg tnye kn doctor bg pihak sy..

Kurang kan berjalan sis,tinggikan kaki

2y ago

Dh try tinggi kn kaki, tp jd kebas plk kaki mcm darah turun xjln.