Kencing manis

Salam.. nak tanye apa jadi kalau kita ada kencing manis? Nurse baru call bagi tahu kencing manis sy tinggi😫 kene beranak awal ke? Kene opret ke mcm mne? Saya risau sgt smpai berpeluh2 ni😭

6 Balas

First thing first kena tenang. Dan rileks. Saya pon sangkut GDM masa pregnant. 11 x silap reading. Kena jaga makan. Makan full course complete. Means kena ada sayur, protein kabo sume dlm satu meal. Buah mesti ambik. Mmg time pregnant akan lapar. Klau lapar elakkan mkn bnde2 manis. Ambik buah. Makan kena kerap tp portion jgn byk sgt.