Scan 4w6d nampak kantung je

Hi mommy , normal ke kalau 4w6d scan nampak kantung lg ? Sebab masa saya scan tu kantung dah nampak tapi kecik lg la .. Lepastu doc ckp lepas 3mggu dtg blik untuk scan heartbeat .. so means time tu saya dh 8w bersamaan 2m lah kan .. skrg ni bru 5w2d .. mohon pencerahan risau 😭 sbb firstbaby and dh lama tggu dy #firstbaby #bantusharing #1stimemom #seriusnanya

Scan 4w6d nampak kantung je
21 Balas

normal sis... tenang2, doa banyak2. Saya pun 4w g scan cepat utk pengesahan pregnancy. Sbb sy ada spotting & umur saya 41. Doc advise sy buka buka pink cepat sbb saya berisiko -advanced age pregnancy. So, kat swasta sy buat early pregnanscy scan, kat KK pun sy scan masa 4w tu.. Dpt 2 pandangan. :) take care stay health semua. Doc KK advised kalau nak scan masa kandungan bawah 9w , better buat scan melalui bawah. Lg clear. masa scan 6w, scan melalui abdomen x nampak. Bila melalui bawah , nampak janin dan kantung makanan. doakan juga sy dan kandungan membesar dgn baik dan sihat. 1st baby juga.

3y ago

Puan Rafidah, spotting masa minggu ke4; minggu sepatutnya sy period. Seminggu lbh je spotting. Doc bg makan ubat kuatkan rahim utk 14days. Kena habiskan...

4 minggu kecik lagi .. takpee , banyakkan rehat , folic acid jangan lupa makan , jangan buat keje berat berat .. in shaa Allah , nanti scan yang 8 minggu nanti dah dengar heartbeat baby in shaa Allah . Macam sy dulu 6minggu baru nampak kantung besar , 7 minggu dah nampak janin dengan heartbeat .. tenang , pikir positif saja . In shaa Allah , rezeki tu ada . Doa banyak banyak yee 😊

tahniah sis...4-5weeks tu kantung kecik lagi sis...insyaallah next appointment boleh nmpak baby n heartbeat sekali...sy masa 1st scan 5weeks kantung X nampak...pegi 6weeks bru nampak kantung...saya ada spotting pregnant kali ni..saya buka buku pink awal masa 7weeks..smlm repeat scan lagi alhamdulillah dah nampak baby dah 9w5d

3y ago

alhamdulillah

Normal, standard 4~5w kantung mmg kecik lg, nk tgk isi kantung tu lg la payah. Tunggu dh 8w insyaAllah nmpk semua dan dgr heartbeat sekali. Jgn overthink, jaga diri dan doa byk byk, folic acid jgn lupa mkn 😊

3y ago

tQ infonya sis

Normal awak. Sy haritu 4w5d scan mmg tak nampak kantung lg. Ni mgu lps scan kali kedua masa 7w6d da nampak kantung & baby kecikkk sgt dan da dgr heartbeat. Yg penting jgn missed makan asik folik. Sy tgh 1st pregnancy jgk ni

Benda ni normal pn, sebab baby masih kecil. Saya masa 5w pun kantung je yang ada . Now dah 35w tunggu masa je nak bersalin 🥰 doakan saya ye semoga di permudahkan anak ibu sihat insyaAllah

normal ja awak..saya scan 6w kantung kecik sangat..dokte cakap 8 weeks repeat..tapi 11weeks baru ada ada masa..baby aktif sangat..bergerak2..take care ..banyakkan rehat..jangan stress

sama dgn sya skrg ni.. 4w. doctor srh tggu lgi 3 minggu utk scan. klu terlalu awl doctor kata x nmpk lg klu scan. so 8 hope going well. insya allah...

congrats mommy to be. itu normal sis. in shaa Allah nanti dah week 8 boleh nampak dah ketulan pembentukan baby. week 4-5 ni selalu nak sahkan pregnancy dulu.

normal masih awal tu. tu yg nampak kantung saja. ikut saranan doktor. nanti after 3 weeks dtg balik sbb time tu mungkin dh ada denyutan jantung