keguguran

Salam.. nak tanya sesiapa ada experience keguguran masa kandungan baru 6minggu tak? Sy scan dgn dr pagi td tapi dr kata tak nmpak kantung n confirm gugur sbb bleeding mcm period. Tp sampai rumah dlm 30minit lepas jumpa dr, kantung tu keluar sendiri. Patut ke sy pergi hospital semula?

2 Balas

ya sis perlu ke hospital balik. boleh bawa kantung tu dalam bekas atau ambil gambar detail untuk tunjuk pada doc. sis kalau penat nak pergi hari yang sama takpa boleh pergi esoknya. saya lepas gugur 2 hari lepas tu baru saya pergi balik. and bila dia check dia kata sisa takdak tapi dinding rahim still tebal so akan ada lagi bleeding. usually dia akan tahan di wad if tak habis keluar. sebab nak monitor. kalau kehilangan banyak darah sangat juga boleh effect sis. so saya nasihatkan pergi jumpa doc untuk make sure semua sisa dah habis and cervix dah tutup balik atau belum. dia akan scan apa semua.

5y ago

Terima kasih sis

Ya sis, bawa sekali kantung tu & check jika ada sisa tertinggal

5y ago

Terima kasih sis