Keguguran atau kantung luar rahim

Maaf tanya.. Pernah ke sesiapa keguguran tapi tak rasa sakit.. Saya buka buku pink.. Cek still +ve.. Tp waktu scan doc sruh refer hospital.. Hospital ckp ta nmpk kantung dlm rahim.. Tp mcm ada smthg kt luar rahim.. Tp ta pasti tu kantung bby ke apa.. Sbb nk kena tggu result doc.. Korang pernah alami mcm saya ke.. Risau nya.. Mgkin ke terlalu awl nk nmpk kantung bby.. Atau btul ke sy keguguran.. #SeriusTanya

4 Balas

sy mcm awk sis..cumanya beza sy rasa sakit masa tu belah kanan.denyut2 mcmtu dan ada spotting..bila pergi hospital pun tak nampak kantung.sebelum ni cek klinik swasta da nampak kantung. jadi doc suspek ectopic sy kena tahan wad 5hari utk tggu result hcg 2x. result 1st pregnant,result 2nd menurun jadi sy disahkan kandungan tak menjadi dan skrg sy oregnant semula..Semoga ada rezeki awk

2mo ago

Ye sama.. Skrg ni sy rasa sakit dekat belah kanan.. Tp tkde spotting pape pon.. Result darah sy naik turun... Tunggu isnin kptusan.. Tqq sis share dgn sy

kebiasaannye..klau prggy dh 6 w atau 7 w..dh bole nmpk kntung...klau btul dlm rhimlaa...tp andai kate x nmpk...x pasti laa luar rahim ke ape...kne tnggu doc pakar tu confirmkn...sye dulu 4 w lbih nmpk dot kecik dlm rahim rupenye tu kntung..hmpir2 doc nk sah kn extopic..but after 2 week...app..8 w..bru nmpk jlas kntung baby dlm rahim..semoga allah mudahkn urusan sis ye..

Dah berapa weeks?

semoga baik2 saja