Buah orange

Salam nak tanya, orang pregnant boleh makan buah orange tak? Sebab kalau mak sy die ckp buah orange tajam and ade yg kata boleh.. tu jd keliru boleh ke tak

17 Balas

Bolehhh. Hampir tiap hari saya makan buah orange dari 1st trimester lagi. Orange ni tinggi vitamin C jadi memang elok sangat nak makan. Takde istilah buah tajam pun sebab bila kita makan semua masuk perut dan perut akan proses semua keluar ke usus. Hanya nutrient selepas diproses tu yang akan masuk kedalam rahim melalui tali pusat. Jadi jangan risau nak makan segala jenis buah pun sebab semua tinggi khasiat. Kena berpada certain jenis buah kalau ada kencing manis je

buah oren sunkist la y blh sy telan dr awl smpailh nk bersalin..skli beli bkn siket2.xtaulh y ckp tu die blh judge buoh oren tu tajam..tajam tang mane.kesian kt buah oren y x bersalah

Boleh sangat sis... Lagipun oren banyak vitamin c. Kalau saya hari hari nak makan limau kasturi... Kunyah dengan kulit2 skali. Nikmat 😁

Bole sis , saya hampir setiap hari mkan buah oren, alhamdulillah tkdak masalah ap2 , lagipun buah oren sngat bgus sebb kaya dngn vitamin c

Sy siap borong buah oren Navel kt shopeemart. Hari2 makan time awal pregnant, alhamdulillah tak ada benda buruk yg jadi.

saya pun tengah konfius. tp ramai kata buah orange elok sbb ada vitamin c dan boleh mencantikkan kulit baby.

buah Oren bagus untuk skin baby maybe boleh elakkan risiko eczema dan bagus untuk masalah sembelit time pregnant

2y ago

ye betul bagus juga utk masalah sembelit .

orange is good dear. sumber vit c. kalau tajam,air tebu,air kelapa,nenas. gtu ler. lain² xde lg.

sy mkn.. lg² bila kena kobid mse 27 weeks ritu.. mmg kerap mkn.. rase lbh selesa💪

bagus sbb naikkn hb . yg tajam tu mkn duri dgn pisau je😂

3y ago

Haha