Alahan 2nd trimester

Salam nak tanya. Normal ke alahan teruk masa 2nd trimester? Masa 1st trimester tak seteruk ni. Sekarang 15w tak boleh bau tumis. Makanan semua tak boleh telan. Tengok makanan semua kembang tekak. Even tengok dalam fon je. Selera untuk makan rojak buah je. Bila paksa telan maknan lain je mesti muntah keluar habis semua. Risau pula sebab selalu 1st trimester yang teruk. Ni 2nd pula yang teruk. Ada sape2 yang berpengalaman macam ni?

2 Balas

sy dari 1st trimester smpai dh msuk 2nd trimester xhilang hilang pun alahan😢trbaring ats katil je sbb xlarat sgt..mkn xsmpai 5minit kluar smula🥺kpala xyh ckpla brdenyut denyut rsa mcm nk meletup dh😢skrg sy dh 16weeks

Setiap orang lain2. Ada yg dari awal takde alahan langsung. Ada orang sepanjang mengandung pun alahan. Ada orang mcm awak lah, alahan nya datang lambat 😅 Rilek je alahan ni tanda yang bagus untuk kandungan

2y ago

Yeke. Tapi risau jugaa ni sebab checkup berat turun 😭 risau kat baby je huhu. Doakan baik2 untuk sy and baby ye