Bantuan pertanyaan kecemasan!

Salam nak tanya. Kandungan sy 5 minggu. Sy jenis lambat makan / kurang makan. Bahaya atau tidak? Perut sy selalu cramp. normal atau tidak? Sy boleh puasa tak?

2 Balas

waa'laikumsalam... normal rasanya kalau rasa cramp tu...sy pon mcm tu.. tp cramp sekejup.. then hilang. kalau larat puasa @ xde alahan,boleh la puasa. kalau tak larat. berbuka la.. y penting kena la sahur.

Puasa tu xdigalakan awal2 pregy tp kalau mampu puasa, teruskan la. Klu xboleh berbuka jelaa 🤰🏻