makan jamu

Nak tanya pendapat ibu ibu semua. Saya ada makan jamu sebelum saya dapat tahu saya mengandung. Tiba tiba bulan lepas period sy mcm lambat satu minggu, so sy buat pregnancy test, positive. Sy xtau pun sy pregnant tapi dalam masa yg sama sy dah termakan jamu. Sy pergi clinic rupanya kandungan dah 5 mggu tapi baru nampak kantung. Sy terus stop makan jamu. Agak agak bahaya tak ya utk kandungan n baby? Sy agak risau 🥺

2 Balas

sya pun ada makan jamu seblum sya tahu diri sndiri pregnNt..lepas tahu . . terus stop...jgn risau sis ... jgn sja kita ta stop mkan jamu walau dh tahu prgnant ... tu jgn ya ... kalau dh stop selepas tahu prgnant ... takda msalh sis.. skrg sya pun dh masuk 31weeks ..tinggal 9weeks lagi menanti kelahiran org baru ..

takpe, saya pun gitu jugak 😂 asalkan stop terus makan time pregnant. nanti scan semula masa 8w . time tu Insha'Allah dah nampak jantung dan janin