Due date esok tapi belum bersalin dan takde turun tanda langsung

Salam , nak tanya ada tak ibu2 yg belum bersalin lagi , sy due date 20/10 skrg dah 39 weeks 5 day tapi takde turun tanda lg nak bersalin , doc pun dah bagi tarikh untuk serah diri ni tapi masih berharap boleh turun tanda dan bersalin normal tanpa induce 😢#firstbaby

12 Balas

sya pon sma sis. 39 minggu 4 hari.. hari ni..due sya 22/10 ni.. esok gi klinik jmpa doc.. blm ada tnda apa² lagi nk bsalin... #firstbby#firstmom.. kita bdoa bnyk² smoga dpermudkn urusan bslin.. smoga cepat bersalin sblm due...aminn...

2y ago

sya terpksa serah diri 28 haribuln ni klu bby xkluar lagi🥺...smoga bby kluar lh cepat².. dh mcm² buat senaman.... sma jugk. blm ada apa² sakit

sama saya.. due 20.10.. xde tanda apa² lg .. dh kerap berjalan , buat senaman smua.. tarikh serah diri 26.10.. harap bersalin cepat .. skg cuba buat cool sbb xnk stress, dlm hati Allah je tau betapa risaunya hati.

2y ago

aminnn .. saya pun sama mcm sis ni. tawakal perancangan Allah adalah y terbaik ..

Sama lah due date kte. Dah byk berjalan, naik turun tangga, byk cangkung, suami siap buat air selusuh bacaan ayat AlQuran, tetap takda tanda baby nak keluar. Hati ni risau sgt. Sedih pun ada. Nak jumpa baby cepat 😭

2y ago

Tak pun. Esok due date n esok jugak appointment kat kk. Harap2 baby keluar minggu ni jugak. Doc kata dy bagi masa 2 minggu overdue sbb sy takde masalah. Kalau 2 minggu jadi baby Nov lah kan hmmmm

nnt selalu jugak bercakap dgn bayi suruh turun awal, sy selalu buat mcm tu usap2 perut bersembang ajak baby cepat2 turun lpstu exercise dlm rmh. kerap kan buat kerja rmh berpeluh insyaAllah boleh

Saya pun due 20/10 puan. Belum ada tanda jugak lagi tapi hari ni saya dah kena serah diri. Harapnya baby keluar before kena induce. First baby jugak. Kena doa banyak banyak.

2y ago

Aah. Saya gdm on diet control jadi kena serah diri awal.

Saya pun sama, tak ada tanda lagi , hari ini nak serah diri , pasal doctor awal dah Baru surat 19/10 masuk wad kalau xde tanda. 20/10 induce. skrng on the way gi hospital.

Alhamdulillah bestnya dh beranak, sya tgh tunggu bukaan buka, la ni baru 2 cm. Doctor ckp klu stil xbuka smpi 7 cm kena induce.. Xmauu, sakit kena seluk pon sakit lgi. Huhu

2y ago

Betul2

saya pun sama😢due saya esok 19/10, tapi xde tanda2 lgi , esok kena jumpe dokt😓

2y ago

saya due 23/10. belum ada tanda selain perut mengeras

Sama mCm sya due 22.10 .. blum brsaLin lgi .. hrap Bsalin sblum due tw on due .. Doakn saya

sya pon due 26/10 ni .. tapi takde tanda2 lagi .. huhuhu risau jugakk .. tapi xnk stress2 😭

2y ago

sama lah .. first baby .. mnta2 takde pape and dipermudhkan segala urusan smua mummy2 yang bakal bersalin ❤️