Spotting

Salam n hi... Sy nak tnya la siapa2 yg ada pngalaman spotting di awal usia kehamilan.. Adakah ianya bahaya? Semalam sy tgk ada spotting color coklat.. Then sy g klinik utk checkup.. Doc kata kantung baby membesar elok.. Tp baby membesar xikut tumbesaran yg sepatutnya.. Pada 7/1 sy scan doc kata baby sy dah 6 weeks... Smlm 31/1 sy scan doc kata ukuran baby sy still 6 weeks 4 5 days mcm tu... Sy risau... Apa yg patut sy buat ya?

3 Balas

Sy spotting coklat masa 5 weeks. Patutnya masa tu dh 8 weeks tp bila scan doc ckp baru 5 weeks 5 days, myb sbb period tak regular. Spotting dlm 3 hari sy bed rest je kat rumah, ambik leave. Alhamdulillah hilg. Scan lg 2 mngu baby ada progress. Smpai skrg sy dah 13 weeks lebih.

2y ago

smlm sy g check up lg... doc ckp bby xmmbesar ikut minggu yg sepatutnya... sepatutnya 10 weeks... tp ukur 6 weeks 5 days je... dan jantung baby still blm ada lg... sy still spotting hri ni msuk 4 hari... doc kata tggu la lg 4 5 hri nnt bby kluar sndiri dan lg 2 weeks utk scan blk... hmmmm sy harap ada keajaiban mcm awk... sy down smlm.. kluar je dri blik doc sy trs kluar dri klinik sbb xthn nk mnangis😭

Tenang, banyakkan rehat, jangan buat aktiviti berat, jaga diri jaga sihat. Makan asid folic setiap hari.

2y ago

terima kasih❤

bykkan rehat..makan asid folik

2y ago

insyaAllah... doc sruh sy tggu bby jatuh sndiri lg 4 5 hari... tp sy harap moga ada keajaiban utk baby dlm kandungan sy ni