Jus Orange

- Salam mumy² sume.. nak tanya mumy² sume boleh ke pregnant minum air oren ni setiap hari? Saya tak suka minum susu, yg saya boleh telan air oren n air perisa coklet dlm kotak je tp yg byk sy minum air oren lah? Air apa yg elok d minum masa pregnant n elok untuk pembesaran baby ye?

Jus Orange
23 Balas

Hari2 minum ni mcm x elok sis. Sy dulu nk naik kn hb sy makan ubat dgn air oren sunquick tu, jgn kacau gula bnyk2, bg masam2 sikit.

5y ago

Sbnrnye kan sis..oren sunquick pn xelok d amalkn slalu juge... Sbbnya dia xde vitamin c sbnrnye... dlu my mom suke sgt minum sunquick even xde letak.gula.. jmpe doc pakar dkt private hsptl buat rawatan chck kncing manis nye bacaan tggi.. doc tnye makcik pnh minum sunquick ke? Doc tu kata sbnrnye sunquick ni even x letak gula dia ada gula tiruan dan tiada vitamin c sm la mcm ribena dlu.smua.ingt ribena ada vitamin n etc..skali dh berpuluh taun rmai dh.minum amalknnya ..tup2 kata xde vitamin..xde manfaat tuk minum. Tuk iklan je n nk laku kata ada vitamin.. better buat jus sndri.atau cri jus yg organik dr minum yg bancuh ni.. maaf sy just sharing apa sy tahu ...