Minum air oren sunquick

Salam hi mommies nak tanya siapa lagi kat sini yg tak boleh minum/masuk air masak/air putih biasa? Loya sangat..suam ke sejuk sama je loya..sy baru 8weeks. So sy beli oren sunquick bancuh minum..boleh ke ye kalau minum masam2? Bahaya tak? Setakat ni oren sunquick ni sy boleh minum sejuk2 tanpa tambah gula#bantusharing #pleasehelp

5 Balas

sama la bila minum air putih tak boleh nak habiskan 1 cawan. kadang bancuh air delima tanpa gula laju je habiskan. padahal saya tak ada morning sickness pun langsung. setakat kembang tekak je kat makanan yang selalu makan atau yang hanyir. makanan favorite pun dah tak boleh telan 🥲

1y ago

Ye betul segala makanan yg sy suka jangan kata nak makan, dengar pun dah loya..skrg ni nak makan mmg susah sgt sbb tak tahu nak makan apa yg tak loya dan tak keluar balik..padahal makan sikit je tpi dah takboleh habis 😭😭

oren Sunquick ada kandungan gula ...jika sis ada gdm baik jangan amalkan...takut lekat kencing manis macam kami ni....kes minum Sunquick la nak bagi high bp down 🤣🤣🤣...l

1y ago

Alamak yekee huhu tapi sy tak campur gula dah..tapi still ada rasa manis tu masam2 so tekak sy boleh minum 😭 alaa risauu gula pulaaa

Sama sis. Semua jenis air xmasuk kalo mnum ni. Pahit/pelik sj rasa. Sy skrang minum air yg sy campur dengan beberapa slice lemon. Bole telan la. Itu pn doktor yg suggest

hi sis. normal je rasa macam tu. try check artikel ni untuk tips & info ye. https://my.theasianparent.com/mengapa-ibu-hamil-ngidam-makanan-asam-ini-penjelasan-doktor

1y ago

Terima kasih sis

Sama lah kita, asal minum air masak & air filter mmg muntah & loya.. Sy try minum air botol spritzer okay pula 🥲

1y ago

9 weeks dh skrg, smua mknn mmg x lalu nak makan gak.. tak sabar rasanya nak masuk 2nd trimester