pencuci muka

salam mumy. nk tnya. pncuci muka ap yg ssuai utk mumy² tobe ek.. pakai pncuci safi balkis muka jd kering kusam.. nak pakai tati mcm dlu² tkut efect ke bby..

31 Balas

Wslm.. cari pencuci muka yg lembut n bersesuaian dgn jnis kulit.. mcm sy, sblm prgnny kulit berminyak, masa prgnant kulit kering + normal smpai lah dh bersalin.. sy pakai bioessence.. safi pn okay tp kna pilih yg sesuai dgn kulit..

Saya pakai himalaya je sis. Sebab saya suka pakai cleanser dari bahan semulajadi. Kalau tak pun, ada produk Bedak Sejuk Moden boleh buat cleanser jugak selain merawat masalah kulit muka. Cetaphil pun ok.

Cetaphil pun best tp mahal.. Sy pkai cosmoderm dr set pncuci, toner, plembap.. Alhmdulillah ok, hrga pun mampu milik, senang nk beli.. Yg pnting jgn slalu pgang muka, lps cuci dgn pncuci wajib toner n plmbap..

Saya pakai n saya jual cleanser ngb. Alhamdulillah kulit muka memang ok je. Kena konsisten la pakai. Sebab mengandung ni memang hormon x stabil. Mudah naik jerawat, kulit kusam. 😊

Tati kuat tu. Bahaya. Semua timbang kilo no.. effect baby bkn skit skit. Walau tk ngndung pon tk blh pakai. Sy pakai mk.. biar lmbt asal tk menipiskan klit.

Cetaphil sesuai utk semua jenis kulit... sis boleh try dlu tapi mahal skit la.. plus sesuai sgt utk mummy yg tak tahan bau..

Sy pakai scrub cosmedum je.3 kli smggu kdg2 2kli je...hahahahaha bila mngandung semua tggal..kah2 nasib xde masalh kulit .

Sy pula preggy kli ni lgsung x nak guna pencuci muka dri awl preggy smpai skrg 27weeks. Nasib juga xda timbul masalah kulit muka.

5y ago

Sama sis. Sebelum preggy saya rajin betul cuci muka. Cetaphil je elok. Then dah preggy ni tengok jelaa cetaphil tu. Dah tak pakai dah. Tapi kulit mukaa masih elokk. Kusam ke apa ke lantaklah hihi.

Saya pakai Mary kay. Pastu amalkan makan oren sunkist. Alhamdulillah lepas amal makan oren sunkist muka tak kusam dah.

Kena tahu jenis kulit kita dulu. Baru cari pencuci muka yg sesuai. Semua org Tak sama jenis kulit