Merkuri pada pencuci muka

Kenapa xboleh guna pncuci yang ada merkuri,paraben,acohol,benzoyl peroxide,retinol, salicyliic acid,hydroquinone semasa hamil ya? pencuci muka kat drugstore pun ada bahan tersebut ..

3 Balas

dkt drugstore xde jual product merkuri dgn hydroquinone. tolong ya. product yg ade bahan 2 ni product timbang kilo warna warni aidilfitri. yg jual dkt kdai jamu, pkai agent, nama mmg local habis laaa. sye xnk sebut nnti ramai trigger. 2 bhan ni u x mengandung pon xboleh guna. menipis kn kulit. kulit kena matahari mcm udang kne bakar. berkilat2 dh mcm ltk minyak. bila stop kulit jadi breakout teruk dri sblm guna and boleh merosak kn buah pinggan. sgt bahaya dkt kandungan. boleh follow dr imelda balchin utk psl product sampah nii.

merkuri n bhn2 ni blh myerap masuk melalui kulit. Keracunan ligam berat boleh myebabkan kecacatan pd janin. Pilih item yg selamat dgn mbaca ingredientnya bukan sbb semata2 dibeli di drug store

Bahaya sebab ada risiko besar untuk dapat birth defect. Jangan sesekali guna ya. Saya guna cetaphil je as cleanser skrg.